Köögiviljad on ühed kõige vähem tähelepanu pälvivad toiduained, kui asi puudutab joogipaaringuid. Vähemalt on selline mulje lihasööjate maailmast. Tavapäraselt keskendume paaringute tegemisel ikka lihale ning kastmele, arvestades nende maitseid ja valmistusviisi. Köögiviljad tulevad enamasti mängu alles lõpusirgel, kus heale paaringule antakse veel täiustav lihv.
Taimetoidu ja vegan roogade pakkumise kasvuga nii restoranides, tänavatoidus kui ka koduköögis on viimane aeg keskenduda köögiviljade põhjatusse maailma. Tooraine, millest annab luua mitmekülgseid elamusi ainuüksi valmistusmeetodi muutmisega. Tead ju isegi mis vahe on toorel ja sautee porgandil, või grillitud suvikõrvitsal vs suvikõrvitsa nuudlitel - taipad kuhu ma sihin?
Tegin sulle väikese spikri, mille poole pöörduda kui järgmist ekstravagantset taimetoidu elamust lood. Pea meeles, et tegu on vaid ühe alternatiiviga mitmest. Oma veinimaailma rännakul ja oskuste arenedes õpid üha enam sarnaseid maitseid katsetama, leides näiteks alternatiivseid sordiveine.

PS! kui tõesti pead röstitud köögiviljade juurde ühe valge või punase valima, siis mine Merlot ja Uus Meremaa Sauvignon Blanc teed. Kuid luba, et pisitasa hakkad kastist välja astuma ning erinevate paaringutega katsetama.

Toeta mind sel teekonnal ja telli endale väike meeldetuletus kööki magneti näol. Ehk ammutad nii ootamatut inspiratsiooni kokata midagi uut ja maitsvat või hoopis lahti korkida see pudel veini, mida sa veel proovinud ei ole? 

Telli magnet siit:
Back to Top