Katsetuste joovastav võlu
Üks olulisemaid momente uute maitsete katsetamisel on avatud meel. Teadlik arusaam, et maitstav ei pruugi ilmtingimata meeldida, kuid alati saad kogemuse võrra rikkamaks. Lisaks sellele jäävad tavapäratud maitsed palju pikemalt mällu kui lihtsalt meeldivad kogemused.
Seega, mugavustsoonist välja, mu kallid - maailm ootab avastamist.
Mul oli hiljuti võimalus tööalaselt Prahasse reisida, et sealset restorani ja baarikultuuri veidi paremini tundma õppida. Potsatasime Praha Hiltonis, üks hämmastavalt äge maja, mis on kui kruiisilaev kuival maal. Jättes meie kohalikust variandist tõelise nukumaja mulje.

Praha on mulle linnana alati sümpatiseerinud. Nii oma maalilise vanalinna, siiraste inimeste kui saladuslike nurgataguste baaride ja restoranide poolest. Mõnusalt taskukohane reisisiht, mis jätab palju ruumi avastamiseks igale joogisõbrale. Ole sa siis veini, kokteili või õlle hull.
Oma kooliajast mäletan ehedalt põgusalt mainitud Tšehhi veinikultuuri, kuid senini ei olnud mul avanenud võimalust nende kätetööd maitsta. Nüüd, tahaks aga selle pudeli pildist välja võtta ja teile maitsmiseks serveerida.

Klassikalisel meetodil valminud 100% Chardonnay vahuvein. Kuiv, tõeliselt kuiv. Kauapüsiva peene mulliga, värske, meeldiva happega... Üks neist "ma võiksingi ainult seda juua" vahuveinidest. Kui ma vaid oleksin saanud seda pudelikese või kasti kaasa tuua. Note to self: Reisi kohvriga.
Ilmselgelt olin peale seda kogemust valmis veel ja veel kohalikku maitsebuketti omaks võtma.

Tramini Orange! Kes seda tüüpi veini varem maitsnud pole, siis tasub proovida. Kuigi ma pean hoiatama, et tegu on võrdlemini anomaalse ja omanäolise maitseelamusega, mis igale degusteerijale kindlasti meelepärane ei ole. Üks neist "klaasike on hämmastavalt äge, aga tervet pudelit ei taha" veinidest.
Orange vein saadakse vana valmistamise meetodiga, kus valge veini tegemise ajal ei eemaldata marja kestasid ega seemneid. Viimased annavad veinile omapärase oraanžika värvuse, väheke puiduselt tanniinsema maitse. Omapärane elamus, aga kindlasti maitsmist väärt.
Peale õhtusööki viis meie tee Praha linnapeale baaride jahile. Eesmärk oli leida üks korralik absinth baar, mis ei ole just kuigi keeruline tegevus, sest Praha absinth valik on kindlasti märkimisväärne. Sama kehtib nende serveerimise, teeninduse ja hinnakirja kohta. Võtsime maitseks baar kokteili ja jõudsime arusaamale, et kui Praha siis kauemaks kui paar päeva.
Minu õhtu sai tõelise üllatuse Hemingway baari champagne lisiti näol. Video räägib enda eest.
Siin kohal soovitan soojalt Praha oma reisikalendrisse kirja panna, te ei kahetse. Hemingway baari kohta saate rohkem infot all olevat nuppu vajutades.
Järgmise korrani,
H